dimecres, 19 de desembre del 2007

Dones amb tots els drets.

“Dones amb tots els drets” ha estat el lema triat per Esquerra en motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per la No-Violència vers les dones. I el que ens transmet aquest eslògan és justament la necessitat que totes les dones –el que no implica que s’oblidi, d’altra banda, la mateixa necessitat pels homes- siguin lliures i respectades a la feina, entre els membres de la família, per la parella... En definitiva, significa la reivindicació del respecte a la diversitat i a la diferència, sense violències ni físiques ni psicològiques, un respecte que faci possible que les decisions preses per les dones, que són diverses i realitzades en qualsevol àmbit i moment de les seves vides, no siguin menystingudes.

En el terreny propi de la violència que pateixen les dones, l’Institut Català de les Dones (anomenat “...de la Dona” fins que Esquerra va impulsar la nova nomenclatura per coherència amb aquesta manera d’entendre la societat, valorant els principis del reconeixement de la diversitat i el respecte) va estar articulant el Projecte de Llei dels Drets de les Dones per a l’Eradicació de la Violència Masclista, amb la participació de moltíssimes entitats de dones i amb la implicació de tots els agents d’aquest àmbit. Així, complint amb un dels compromisos contemplats en el pacte inicial de legislatura, l’actual govern d’Entesa, l’executiu català (PSC-ERC-ICV), va assumir aquest projecte de llei i va presentar-lo, estant ara en fase de tramitació parlamentària.

Tot això, entre altres coses, va ser el que ens va explicar la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, el passat 4 de desembre a Calella, convidada per la nostra secció local.

A continuació us convido a escoltar l’entrevista...




Us adjuntem un excel·lent reportatge de Calella Televisió sobre la Unitat Policial dels Mossos d’Escuadra contra la violència de gènere.




Els números de telèfon que calen recordar són:
Mossos d’Escuadra: 088
Servei d’atenció telefònica: 900 900 120

La pàgina de L'Institut Català de les Dones, ofereix informació sobre la Línia 900, les Oficines d’Informació, informació del Servei d’Atenció Psicològica i del Servei d’Assessorament Juridic.

Cristina Gómez
Secretaria de la dona, secció local d'Esquerra.