dijous, 3 de gener del 2008

Pressupostos 2008.

En el pressupost aprovat per el 2008 calen destacar els següents punts.

> Priorització dels serveis de neteja viària, recollida d’escombraries i tractament selectiu de residus ja que aquests serveis són uns dels que creiem que més preocupen als ciutadans i per tant entenem que calia seguir amb la línia de millora que es ve realitzant en els darrers anys.

> Augment d’un 8% la partida per atencions assistencials que permet arribar als 130.000 EUR., així com també crec es important destacar l’increment en més de 30.000 EUR. de la transferència per al transport escolar.

> Continuar amb el suport de dotar de subvencions a les activitats que realitzen les entitats associatives, culturals, juvenils, educatives, esportives i socials. També la solidaritat col·lectiva que com a poble realitzem en destinar el 0,7% dels ingressos propis de l’Ajuntament a projectes de solidaritat..





INVERSIONS

En el capítol d’inversions s’han previst actuacions que en el seu conjunt es situen al voltant dels 2.400.000 EUR. Entre les propostes d’inversió més importants i destacades, hi trobem:

> Les inversions en reposició de la via pública per import de 660.000 EUR que ens permetrà continuar amb la millora dels carrers i voreres, especialment les dels casc antic de la ciutat, i la realització d’una nova plaça situada enfront de la nova caserna de policia.

> L’adequació d’espais a la fàbrica Llobet i a l’Ajuntament vell per import de 600.000 EUR amb els quals es preveu finalitzar l’adequació de l’edifici de l’Ajuntament vell, crear una sala polivalent i una altra per a ús d’entitats, ambdues a la Fàbrica Llobet.

> La primera fase del projecte de remodelació del far de Calella amb una dotació inicial de 150.000 EUR ens ha de permetre arribar a que els ciutadans de Calella i els que ens visiten puguin gaudir d’aquestes instal·lacions que es troben en un marc incomparable per a la seva bellesa i proximitat.

> Un altre dels grans projectes que preveiem realitzar l’any 2008 es l’ampliació de l’escola bressol per tal de doblar, com a mínim, la seva capacitat actual.

> La finalització de la nova caserna amb una dotació de més de 220.000 EUR (que inclouen el mobiliari i els equipaments informàtics), la segona fase del camí de ronda de les roques amb més de 67.000 EUR i els 30.000 EUR del Pla d’Acció del Mapa Acústic donen continuïtat a projectes iniciats l’anterior legislatura.

> La remodelació de l’oficina del Patronat de Turisme i adequar les seves instal·lacions per donar, així un millor servei a les persones que ens visiten.

> Finalment destacar l’important esforç en la millora d’infrastructures tant externes com internes de l’Ajuntament com poden ser el clavegueram, noves instal·lacions a les platges, el mobiliari urbà en el qual es preveu continuar amb la política de soterrament de contenidors i seguir millorant les àrees de jocs infantils, les instal·lacions esportives, Finalment destacar l’important esforç en la millora d’infrastructures tant externes com internes de l’Ajuntament com poden ser el clavegueram, noves instal·lacions a les platges, el mobiliari urbà en el qual es preveu continuar amb la política de soterrament de contenidors i seguir millorant les àrees de jocs infantils, les instal·lacions esportives, l’enllumenat, l’enllumenat, etc.

Tots aquests projectes d’inversió seran possibles tot i la contenció que hem aprovat en les impostos i mantenint els nivells d’endeutament municipal en els límits marcats per la llei d’estabilitat pressupostària.

Jaume Puig
Primer Tinent d'Alcalde, Hisenda, Esport, Recursos Humans i Règim Intern.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si senyor! Això si que son uns pressupostos agosarats, amb projecció de futur i amb projectes importants que situaran de nou Calella en el mapa i tornarem a tenir aquell sentiment de ciutat capdavantera a la comarca.
Enhorabona i endavant amb el programa. Vos estimem!

Anònim ha dit...

Espero que ja hagueu felicitat a la Montserrat Candini , la primera calellenca/c , que serà Senadora , com també suposo que pel be de Calella i Catalunya la votareu juntament amb el vostre Senador d’ Esquerra i no ho fareu per algun de la llista del Tripartit del Senat com aquest que aproven pressupostos de l’ Estat com a xais , no reproven Ministres de Foment , no van a la manifestació del 1-DES , etc , etc.